Site Overlay

5 retter – som syltede løg passer perfekt til

Det kan være svært at være kreativ i køkkenet, og få forskellige smage og ingredienser til at passe sammen.

En af de ingredienser og grøntsager, der kan være svær at bruge i forskellige retter, er løg – især syltede løg. Syltede løg har en helt speciel og lækker smag, som ikke altid er nem at bruge i køkkenet. Derfor får du her fem lækre retter, hvor syltede løg passer perfekt til.

1. En lækker og velsmagende sommersalat

En af de retter, hvor du let og lækkert kan inkorporere syltede løg er en lækker sommersalat. Det syrlige og friske fra løgene blandet med den neutrale salat, søde tomater og den friske agurk giver dig den helt perfekte sommersalat, som dine familie og venner med garanti vil elske.

Er du mere våget, kan du vælge at blande flere ”eksotiske” grøntsager ind i salaten – det kan for eksempel være de søde edamame bønner eller nogle lækre jordbær. En smule syrlig citron udover, og så har du den bedste sommersalat! Du kan spise den for sig selv, men du kan selvfølgelig også lave en lækker sommerbøf dertil.

2. En skøn burger

Er du til det mere traditionelle kan du også bruge de lækre, syltede løg i en velsmagende burger. Ligesom med salaten kan du holde det meget ”neutralt” og traditionelt ved at bruge traditionelle brugerboller med sesamfrø, en oksekødsbøf, lidt agurk, salat, syltede løg og måske lidt burgerdressing. Du kan dog også vælge at eksperimentere lidt mere, og lade de lækre, syltede løg spille en større rolle. Du kan undlade yderligere grøntsager, prøve med en anden slags bøf eller brød og lade de syltede rødløg fylde mere i burgeren.

Det søde fra de syltede løg vil give din burger en helt frisk og velsmagende smag, du sent vil glemme – måske vil de syltede løg endda blive en stor del af dit køkken og måden du laver burgere på. Du kan købe syltede løg i supermarkedet, men du kan også vælge at lave dem selv. Der findes mange forskellige opskrifter på perfekt syltede rødløg.

3. En lækker frokost med knækbrød, avocado og løg

Syltede rødløg behøves ikke nødvendigvis kun blive brugt til salat eller burger, der primært er aftensmadsretter, men kan derudover også sagtens blive brugt til frokoster eller mindre snacks – faktisk kan de også blive brugt når det kommer til sundhed og sunde retter, til at holde formen. En god frokostret med syltede rødløg, der ikke er alt for kalorietung, er et stykke knækbrød eller to med avocado og syltede løg på toppen. Her får de syltede løg virkelig lov til at tilføje smag til retten, og du vil med garanti elske det friske lille indspark, løgene kommer med.

4. Et styks traditionelt smørrebrød

Endnu en ret, hvor de syltede lov nemt og lækkert kan indgå er på smørrebrød. Her kan man i den grad eksperimentere! Alt efter dine smagsløg, kan du mixe og matche mange forskellige slags smage og pålæg med de syltede løg. Det kunne for eksempel være et almindeligt stykke rugbrød eller franskbrød med lidt salat, smør, mayonnaise og rullepølse. Her ville de syltede løg passe perfekt, og give det traditionelle smørrebrød et lille spark bagi. Hertil kan du selvfølgelig tilføje flere ingredienser alt efter ønsker og behov.

5. Let og smagfuldt pitabrød

Har du en travl aften, hvor børnene er på tværs og maden ikke laver sig selv? Her kan du vælge det klassiske pitabrød, der ikke kræver meget og er relativt børnevenligt. Du kan nemlig både proppe lækre grøntsager, som agurk, peberfrugt og majs deri, men du kan også proppe kød som minifrikadeller og kyllingestykker deri.

Ønsker du en mere ”voksenvenlig” version af det klassiske pitabrød, kan du eksperimentere med nye ingredienser – det er her, de syltede løg kommer ind i spillet. De syltede løg er en rigtigt god kontrast til pitabrødet og de resterende grøntsager. Det bliver altså ikke meget lettere at få brugt de syltede løg i madretter.

Copyright © 2021 Gastrokemi.dk. All Rights Reserved. | Foodoholic by Catch Themes